Hoe bijzonder is de nieuwe on-demand-dienst van SBS, RTL en de NPO?

NLziet is het antwoord op de Nederlandse kijkersbehoefte om regisseur te zijn van zijn eigen tv-avond. De on-demand-dienst NLziet is een uitzonderlijke samenwerking  tussen drie concurrenten: de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL en SBS Nederland vanaf 2014.

 

De bestaande kanalen en al zijn plus-aanbiedingen blijven hetzelfde, maar het all-you-can-watch-abonnement stelt de Nederlandse kijker in staat om aan een vast bedrag per maand onbeperkt toegang te hebben tot de gedeelde, rijk gevulde bibliotheek vol programma’s, series en films. Alles wat eerder op de zenders is verschenen blijft tot een jaar lang beschikbaar bij NLziet. en films blijven gratis beschikbaar via de aparte platformen.
De eerste periode zal het abonnement alleen beschikbaar zijn op de PC.

 

RTL XL, Uitzending Gemist en SBS blijven dus naast elkaar bestaan. Kies je bij NLziet bijvoorbeeld voor een NPO-programma, dan wordt je doorgestuurd naar de vertrouwde Uitzending Gemist-omgeving.De concullega’s beseffen inderdaad dat et een risico is om kijkers aan elkaar te verliezen, maar het consumeren van tv blijft stijgen.

 

NLziet zou absoluut geen antwoord zijn op de komst van Netflix de serie-en filmdistributeur uit Amerika. NLziet is er voor de programma’s die ooit lineair te zien waren. RTL heeft echter wel meerderheidsbelang in Videoland, de Netflix-uitdager ..

De prijs van het abonnement is nog niet bekend, maar wel is beslist dat het vrij van advertenties zal zijn. Het geld dat wordt verdiend met de abonnementen wordt verdeeld naar het aandeel in het totaal aantal kijkuren. 

De populairste partij krijgt dus het grootste bedrag. Geïnteresseerden in Nederland kunnen zich aanmelden voor een proefabonnement.

(fontein, 2013)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s