Jongeren keren Facebook de rug toe, en in Nederland nog het meest’

De Volkskrant 15 november ’13

 

Onderzoek van het onderzoeksbureau Global Web Index wijst uit dat facobook zijn populariteit ziet kelderen bij jongen tussen de 16 en 19 jaar.

Nog maar 56% van de tieners van de 170 ondervraagden in 32 landen is op facebook actief. In vergelijking met het eerste kwartaal is dat een daling van 20%. In Nederland was de daling met 56% het grootst. Ouders en familieleden vonden inmiddels de weg naar facebook en dat is dan ook de redden voor tieners om onder die ogen te verdwijnen  of activiteiten op dat platform stil te leggen. Zo is wereldwijd het gebruik van de video-app Vine van Twitter, de fotosite Flickr van Yahoo en de chat-app WeChat (China) flink toegenomen. Ook chat-app WhatsApp is populair.

David Ebersman, de  financieel topman van Facebook gaf al toe dat de interesse van jongeren voor het sociale netwerk aan het afnemen is.  Na een winst van 16% procent kwam hun aandeel op de beurs in het rood te staan. Ondanks de dalende activiteit van tieners blijft de teller van facebook-accounts omhoog gaan.

(BuzzT, 2013)

 

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2694/Tech-Media/article/detail/3545410/2013/11/15/Jongeren-keren-Facebook-de-rug-toe-en-in-Nederland-nog-het-meest.dhtml

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s