Vlamingen grijpen naast prijzen voor onderzoeksjournalistiek

Het Laatste Nieuws – 16 november 2013

 ‘De Loep’ is een jaarlijkse prijs voor onderzoeksjournalistiek en dit jaar waren er een aantal Vlaamse genomineerden. Zij grepen helaas net naast de overwinning. De winnaar werd vandaag uitgereikt door De Nederlands – Vlaamse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Voor Tom Cochez van Apache was er wel een speciale vermelding.

Bij de uitreiking zijn er prijzen voor tekst, audiovisueel, digitale producties en de aanmoedigingsprijs.

De Loep voor de beste tekstproductie ging naar Esther Rosenberg en Tom Kreling van NRC Handelsblad/nrc.next. De VRT-journalisten Wim Van den Eynde en Luc Pauwels grepen er met hun boek ‘De keizer van Oostende’ dus juist naast. Ook journalisten Martin Buxant en Steven Samyn met de artikelenreeks ‘Het ACW-dossier’ konden de hoofdprijs niet in de wacht slepen.

De Loep voor de beste audiovisuele productie ging naar Bart Nijpels en Marco de Lange van KRO. Dirk Leestmans en Caroline Van den Berghe waren in deze categorie genomineerd met hun Panorama-reportage over de dood van Jonathan Jacob in een Antwerpse Politiecel.

(Het Laatste Nieuws, 2013)

 http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1741262/2013/11/15/Vlamingen-grijpen-naast-prijzen-voor-onderzoeksjournalistiek.dhtml

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s