Nieuwkomer Snapchat slaat miljarden bod af

De Standaard 16-17 november ’13

 

De twee oprichters van snapchat grote baas Evan Spiegel en technologie chef Bobby Murphy zijn zeker van hun stuk. Hun product is meer waard dan facebook voorstelde, ook na zijn tweede bod. Ook google’s bod volstond niet.

Het Chinese bedrijf Tencent Holdings bood een bedrag tussen de 3 en 4 miljard aan, google met de volle 4 miljard nadat ze te weten kwamen dat facebook een bod had gedaan.

Snapachat is een succes, dat is zeker. Ze zullen deze winter namelijk de kaap van 400miljoen foto’s per dag bereiken, dat is meer dan er op facebook aan foto’s verschijnt.

 

De investeerders van snapchat Benchmarkt Capital het fonds dat ook Instagram ondersteunde raad hen aan om niet meteen in te gaan op een bod van de grote technologie bedrijven. Instagram volgde die raad niet op, de foto-app kwam in handen van facebook voor 747 miljoen dollar.

 

Snapchat komt ook in opspraak omdat het sexting zou stimuleren, ook bij een steeds jonger publiek. Hackers zouden ook in staat zijn foto’s toch te kunnen bewaren.

Een ex-schoolkameraad beweert ook met een rechtszaak dat hij tegen snapchat aan gaat mede oprichter van de populaire applicatie te zijn. De vriend beweert, e-mails en Google-chats in de hand te hebben waarbij duidelijk is dat hij met het bussinessmodel op de proppen kwam en de originele naam bedacht. Dit doet ons natuurlijk denken aan facebook.  (Simoens, 2013)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s