Snapchat raast Facebook voorbij met hoeveelheid gedeelde foto’s

De Morgen 20 november 2013

Snapchat  haalt facebook in wat betreft aantaal verstuurde foto’s. De Snapchat gebruikers versturen over heel de wereld ongeveer 400 miljoen foto’s ook wel snaps per dag. Dat is 50 miljoen meer dan de 350 miljoen die er op facebook gedeeld  worden.

Eerder werd bekendgemaakt dat  er  350 miljoen snaps per dag uitgewisseld werden met in juni een dip van 200 miljoen.Hoeveel leden snapshot precies heeft is nog niet bekendgemaakt, maar we weten wel dat facebook meer actieve leden heeft en er meer activiteit is op facebook. Maar het is duidelijk dat er bij facebook zenuwachtigheid heerst omdat zij hun jonge gebruikers aan concurrent snapshot verliezen.

Evan Spiegel weigert zijn bedrijf te verkopen omdat hij het nog verder wil doen groeien op vlak van de toepassing zelf maar ook op vlak van financiële waarde. Op dit moment zijn er al bedragen tot 4 miljard dollar geboden om snapshot over te kopen De app werd in september 2011 gelanceerd en groeide uit tot één van de populairste apps op smartphones. (Lier, 2013)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s