Cyberveiligheid moet een zorg van iedereen zijn

Cyberveiligheid is in België nog teveel een zaak waar alleen maar de grote IT-afdelingen mee bezig is. Nochtans is de potentiële schade zo groot dat he topmanagement er wel aandacht voor moet hebben.

Er zijn vandaag de das verschillen adviesbureaus die bewust het systeem van een bedrijf gaan kraken, om zo de lekken achteraf te kunnen dichten. Het dringt vaak niet door bij de bedrijfsleiders hoeveel gevolgen een hacking kan hebben. 

Cyberveiligheid mag niet enkel het ding zijn van computerspecialisten in de organisatie, maar ook van de leidinggevende. In België gata het toch stilaan de goeie kant uit.

Uit een onderzoek van Global Information Security Survey van EY blijkt dat het budget voor Cyberveiligheid niet meer groeit. Ook kunnen we concluderen dat vaak de foute mensen aangeduid worden dit werk uit te voeren. Ten slotte mogen bedrijven niet alleen voordelen zien rond de smartphone en tablet. Werknemers kunnen alles overal raadplegen, waardoor ze makkelijk een prooi zijn voor de computercriminelen.

(Fockedey, 2013)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s