Beslissing over de klacht van de heer Rob Daneels tegen VTM – Telefacts

de heer Rob Daneels diende met een brief van 5/03/2013 klacht in tegen VTM. De aanleiding is de reportage ‘Vaccineren of niet’ die werd uitgezonden in Telefacts van 5 februari 2013. Eindredacteur van Telefacts Thomas Van Hemeledonck heeft hierop geantwoord met een brief van 15/04/2013.

De klager vindt de reportage zeer onevenwichtig en vindt dat men de kijkers op een sensationele manier probeert bang te maken voor de kinderziektes. en hen te overtuigen van de noodzaak van vaccinatie. Voor-en tegenstanders zouden niet gelijkwaardig aan bod gekomen zijn. VTM reageert hierop en zegt dat alles correct verlopen is.

De Raad stelt vast dat de reportage in haar geheel inhoudelijk evenwichtig was. het is juist dat niet alle argumenten die klager in het interview had aangevoerd in de reportage aan bod gekomen zijn. Maar in een reportage van beperkte duur kunnen niet alle argumenten voor alle partijen aan bod komen.

Er was geen reden voor VTM om een rechtzetting van de reportage uit te zenden. De Raad voor de Journalistiek beslist dan ook dat de klacht is ongegrond.  

(Beslissing over de klacht van de heer Rob Daneels tegen VTM- Telefacts , 2013)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s